Vieraskirja

Kirjoita oma viesti vieraskirjaan

Päivämäärä:23.06.16 - 1:44
Nimi:Harri
Sähköposti:
Viesti:Kesätanssit 2016. Morottajan ESU:lla kolmena kesälauantaina, alkaen juhannuksena.

Päivämäärä:05.06.15 - 12:43
Nimi:Harri
Sähköposti:
Viesti:Kesätanssit 2015 Morottajan ESU:lla. Yhtyeenä Taikayö 13.6.klo 21-02. Lippu 12 euroa käteisellä. Juhannuksena 20.6 Merja Juutinen. Jatkuu 18.7.2015 viikon välein.

Päivämäärä:09.01.14 - 12:50
Nimi:Maria Tennilä
Sähköposti: maria.tennila@salla.fi
Viesti:Sallalaiset muistelemaan menneitä kouluaikoja

Vuosi 2013 laitettiin muistojen vakkaan ja nyt olemme alkaneet suunnitella tätä kuluvaa vuotta. Tapahtumista vastaavana olen tietysti järjestelemässä vuoden 2014 Salla-päivää ja teemana meillä on tänä vuonna ”Koulut, lapset ja nuoret”. Tähän teemaan liittyen olen jo aiemminkin pyytänyt sallalaisia, nykyisiä ja entisiä, muistelemaan omia kouluaikojaan ja palaan taas siihen; pyydän teiltä, hyvät ihmiset, koulumuistoja kaikilta Sallan kouluilta, joita meillä on nykyisen Sallan alueella ollut 32 kpl ja Vanhassa Sallassakin 9. Ottakaahan kynä käteen ja paperinpala, jolle sanat voisi sitten piirtää, muistojen kätköistä jokainen löytää jonkin mukavan muiston kouluajoiltaan. Tarkoituksemme on koota koulumuistoista näyttely museoalueelle ja näin jakaa mukavat muistot kaikkien halukkaiden kanssa. Olisiko kyläyhdistyksillä, kyläseuroilla tai muilla kylissä toimivilla yhdistyksillä hyvää tahtoa kerätä kylittäin muistelot yhteenvedoksi ja toimittaa ne kuvineen, jos niitä löytyy, minulle tänne kulttuuritoimistoon kesäkuun puoleenväliin mennessä. Toki voit lähettää sähköpostiinkin, osoitteeseen maria.tennila@salla.fi, jos muistelus on sähköisenä.
Viime vuosi oli mukavaa yhteistyötä kylien kanssa, ja toivoisin, että se jatkuu tänäkin vuonna. Saimme Sallan kylät näkyviin ja kaikki huomasivat, että kylillä ei nukuta. Toivon, että into jatkuu vielä ja saamme hienon näyttelyn koulumuistoista koottua kaikkien halukkaiden iloksi.
Toimistoni löytyy museoalueelta Rajakievarista, poikkea porisemassa ja täältä löydät myös Riukuaitan tuotteita, jotka ovat Muorin kammarissa myynnissä.
Maria Tennilä
toimistosihteeri/ Sallan kulttuuritoimi

Päivämäärä:28.06.13 - 15:49
Nimi:Harri
Sähköposti:
Viesti:Saadun tiedon mukaan kesällä 2013 EI järjestetä Kyläpäiviä, ahkerat aktiivit vetävät välillä henkeä.

Päivämäärä:07.01.13 - 9:53
Nimi:Maria Tennilä
Sähköposti: maria.tennila@salla.fi
Viesti:Hyvät Kyläyhdistysten ihmiset

Vuosi 2012 laitettiin muistoihin ja uusi 2013 vuosi alkaa, onnekasta vuoden jatkoa teille kaikille. Vuoden 2013 Salla-päivää suunnitellaan jo täyttä vauhtia ja tämän asian johdosta lähestynkin nyt Teitä, hyvät kyläyhdistykset. Tämä vuosi on ”Kylien vuosi” meillä Sallassa, joten teemmekin Salla-päivän ihan omien, sallalaisten ihmisten voimin. Toivon kyliltä ohjelmaa ja uskon, että teillä on innokkaita ihmisiä kylissänne, jotka voisivat ohjelmaa esittää. Ohjelma voi olla musiikkia, pieniä sketsejä, kylän kuulumisia, ihan mitä kukin kylä haluaa esille tuoda. Tarkoitus on myös koota ns. kyläparaati, jossa jokainen kylä esittäytyy oman kyltin alla kulkueena kirkonkylän raitilla Salla-päivänä.

Jos teille sopii, olisin halukas tulemaan käymään yhdistystenne palavereissa ja kertomaan teille lisää tulevan kesän Salla-päivän suunnittelusta.
Ollaanpa yhteyksissä.


Sallassa 7.1.2013

Yhteistyöterveisin
Maria Tennilä
toimistosihteeri / kulttuuritoimi
puh. 0400-256711
maria.tennila@salla.fi

Päivämäärä:31.12.12 - 21:27
Nimi:Erkki Vuorela
Sähköposti: erkki.vuorela@salla.fi
Viesti:KIITOKSET KULUNEESTA VUODESTA.

ONNELLISTA JA MESTYKSELLISTÄ VUOTTA 2013 TEILLE HIETAJÄRVEN KYLÄN NYKYISET JA ENTISET ASUKKAAT.

KYLÄILEMISIIN T.Erkki

Päivämäärä:27.10.12 - 21:07
Nimi:Harri
Sähköposti:
Viesti:Kesän 2013 Kyläpäivien ajankohdasta kysyttiin. Perinteisesti ne on järjestetty heinäkuun puolenvälin tienoilla, joten lauantai 13.7. 2013 lienee paras veikkaus tällä hetkellä. Päivämäärä tulee entiseen tyyliin tänne etusivulle näkyvästi esiin sitten kun, yleensä keväällä, järjestäjät saavat asiat sopivaan vaiheeseen.

Päivämäärä:20.09.12 - 18:23
Nimi:Tomi Korva
Sähköposti: Tomboy1991@hotmail.com
Viesti:Jos ens kesänä kyläpäiviä vietetään, ni tuota jos tarkempaa päivämäärää sais ni saattashan tuota tulla pistäytymään.

Päivämäärä:03.08.12 - 18:31
Nimi:marle niskala
Sähköposti:
Viesti:kesän 2012 päätostanssit esulla 11.8.2012. tervetuloa

Päivämäärä:22.07.12 - 13:44
Nimi:Anu
Sähköposti: anzuza@hotmail.com
Viesti:Keltä voisin kysyä Morottajan Esusta? Voisko esim sähköposti osoitetta laittaa? Vuokraus mielessä...

Päivämäärä:14.07.12 - 23:34
Nimi:Risto Raimonpoika Korva
Sähköposti: supo.mato@gmail.com
Viesti:Olimme velipoika Jussin kanssa ensi kertaa kyläpäivillä vaikka olimme niin monesti kuulleet vanhemmilta niistä. Nytpä pääsimme myös itse paikalle sekä käyttämään samalla isä Raimon myös. Kiitokset järjestäjille mukavasta tapahtumasta sekä ennenkaikkea tarjoiluista, kiitos.

Päivämäärä:14.07.12 - 18:58
Nimi:Harri
Sähköposti:
Viesti:Morottajan Esu:lla vietettiin jo toista vuotta peräkkäin Karhujärven kyläpäiviä tänään lauantaina 14.7.2O12 lähes sadan hengen voimin. Ilmojen haltijatkin osoittivat suosiollisuutensa tapahtumalle kun sateet pikkuhiljaa väistyi auringon tieltä. Vuosina 2000-2010 kyläpäivät järjestettiin vanhalla kyläkoululla. Alkukahvittelujen ja turinoinnin jälkeen Taisto Kuusela toivotti porukat tervetulleeksi ja kertoi kotiseudun merkityksestä ja mm. Morottaja-sanan saamelaisesta taustasta. Iltapäivän aikana kuultiin Ruttojuuri-yhtyeen tukeman yhteislaulun lisäksi yksinlauluesityksiä suomalaisista, saksalaisista ja venäläisistä lauluista laulujen alkuperäiskielillä. Esitelmäosuudessa Harri Antila kertoi tänä vuonna 10 vuotta täyttäneistä Karhujärven kylän Internet-sivuista, jotka löytyy osoitteesta www.karhujarvi.fi

Tilaisuuden lopuksi oli Sudoku-ristikkovisa ja perinteinen arvonta, josta palkintoja lohkesi yhdelle jos sun toisellekin onnekkaalle. Arvontaonnea tai sen puutetta sai itse kukin mutustella ja makustella ahkerien emäntien loihtiman purtavan avustuksella. Kyläpäivien osallistujat toivotettiin tervetulleeksi perinteisiin saman illan kesätansseihin Esu:lle klo 21 alkaen.

Päivämäärä:13.07.12 - 22:46
Nimi:Harri
Sähköposti:
Viesti:Vielä neljänä lauantaina Kesätanssit Morottajan Esu:lla klo 21-02. Lauantait 14.7, 21.7, 28.7 ja 4.8.

Päivämäärä:07.06.12 - 10:27
Nimi:Maria Ämmälä
Sähköposti: maria.ammala@salla.fi
Viesti:hei kaikki kylän ihmiset! Järjestämme valokuvanäyttelyn Sallan kunnanviraston valtuustosalissa 12.7.-10.8. teemalla "Sallainen luonto" Pyydämme valokuvia (max 5kpl) kylänne näkymistä. Nyt kaikki harrastajat kameran linssit kirkkaiksi ja ikuistamaan kaunista kyläänne. Toivomme, että kuvat olsivat A4 kokoisia paperikuvia ja että ne toimitetaan kulttuuritoimistoon (kirjastolla) kesäkuun loppuun mennessä. Odotamme innolla kuvianne:)

Päivämäärä:02.05.12 - 21:36
Nimi:Harri
Sähköposti:
Viesti:Karhujärven kyläpäivät lauantaina 14.7.2012 edellisvuoden tapaan Morottajan ESU:lla. Kahvittelua, purtavaa ja tunnelman virittelyä alkaen klo 12.00, ohjelmallinen osuus klo 13.00, mukana mm. Ruttojuuri-yhtye Sallasta ja esitelmä toukokuulla 2012 täydet 10 vuotta täyttäneistä kylän Internet-sivuista ja sen sisällöistä. Illalla kesätanssit ESU:lla.

Päivämäärä:02.05.12 - 21:01
Nimi:Harri Antila
Sähköposti: harri.antila@luukku.com
Viesti:Värillisellä Karhujärvi-painatuksella olevia T-paitoja saatavana muutamia kappaleita ensimmäisestä painatuserästä. Eniten on vaaleanharmaita joissa kokoina jäljellä S, M, XL ja XXL. Keltaisena jäljellä S ja L, punaista vain S. Laatupaita eli Fruit of the Loom Super Premium. Hinta 2Oe + postikulut, vaihtoehtoisesti nouto Oulusta tai kesempänä Kemijärveltä. Puh. 040- 5464418.

Päivämäärä:23.02.12 - 0:37
Nimi:kaarlo nurmikumpu
Sähköposti: k.nurmikumpu@gmail.com
Viesti:Sori, hyvät lukijat, äskeiseen viestiini on pujahdellut muutama "tarantinkielinen" sanan vonkale. Koittakaa löytää asian ydin.
Vanhan "nurmi-kaarlon" sokeutta, vaikka virheet syntyivät ikään kuin itsestään? -Ne vain sattui.
EN OLE NAUTTINUT YÖMYSSYÄ, KUN EN OLE PIAN 15 VUOTEEN NAUTTINUT EDES LYKÖRIKARAMELLIA, PUHUMATTA MUUSTA VÄKEVISTÄ TAI KALJOISTA.
PUHTAASTI HEIKKO NÄKÖKYKY AIHEUTTAA LYÖNTVIRHEET, JA JÄI SE NS. TARKISTAMINEN. SORI
-"NURMI-KAARLO", EX KARHUJÄRVILÄINEN.
(Nyt luin muutamaan kertaan, pois sulkeakseni virheet).

Päivämäärä:23.02.12 - 0:16
Nimi:Kaarlo Nurmikumpu
Sähköposti: k.nurmikumpu@gmail.com
Viesti:Tervehdys karhujärviläisille, entisille ja nykyisin asuville.
Selailin vieraskirjan kirjoituksia, ja havaitsin, että armeijakaveri taisto Kuusela on löähettänyt terv eidetg , ja ilmaissut asuinkaupungistani,
"Kemppa" nimittelystä anti-patiansa, OK. Ei se nimi sovi minunkaan mielestä
näin kauniista "Taivaan tulet" kaupungista, ei sovi.
Kasrhujärvi soåpii maniosti kylän nimeksi, jossa olen kahteen eri kertaan asunnut.
Terv eiset Taistolel, ja kikille palstan käyttäjille, lukijoilel aj eritysiestyi sukulaisille.
Lopuksi arvautan: arvatkaa, minkä prosessin alusta on ässä helmikuun alussa kulunnut 20. vuotta, minulla, "Nurmi-Kaarlolal"?

Päivämäärä:24.01.12 - 13:54
Nimi:Harri Antila
Sähköposti: harri.antila@luukku.com
Viesti:Kuvia Paloperältä:

http://www.tripmondo.com/finland/province-of-lapland/palopera/picture-gallery-of-palopera/

Päivämäärä:05.11.11 - 21:31
Nimi:Harri Antila
Sähköposti: harri.antila@luukku.com
Viesti:Löytyy Paloperänkin kylä nykyisin netistä:

http://palopera.nettisivu.org/

Päivämäärä:02.11.11 - 0:41
Nimi:Veli-pekka Jutila
Sähköposti: pekka.jutila@gtk.fi
Viesti:Tietoja tosiaan kaipaisin Isojärven suvusta.lähtöjään Kuolajärveltä,virallisesta Sallasta.
Anoppini oli Paloperän Isojärvejä...siis Kuolajärveltä?
Siis Katri Venäläinen os.Isojärvi.
Minulle voi vastailla.Otan yhteyttä.KIItos.

Päivämäärä:01.11.11 - 11:41
Nimi:kari mykkänen
Sähköposti: capemy@gmail.com
Viesti:kiva nähdä vanhaa historiaa,
kun Suomi oli kehittymässä ohi neukkulan jonka se katkaisi talvisodan aloittamisella ja ryösti sallan,petsamon ja karjalan......

Päivämäärä:22.10.11 - 14:33
Nimi:Harri Antila
Sähköposti:
Viesti:Kehitys kehittyy. Karhujärvi on nyt myös Facebook:ssa. Alempana tarkka osoite tai sitten etsi Facebookissa ollessasi ryhmää: Karhujärvi Salla Finland.


http://www.facebook.com/#!/groups/192716964138097/

Päivämäärä:17.10.11 - 21:18
Nimi:Harri Antila
Sähköposti:
Viesti:Tulossa muutama kymmenen valokuvaa Pirkko Lahtelan albumeista. Ottakaapas mallia...kuvat voidaan kuvata digikameralla suoraan albumista.

Päivämäärä:10.08.11 - 21:11
Nimi:Harri Antila
Sähköposti:
Viesti:Lisätty vuoden 2011 kyläpäiville oma sivu ja sinne Kotikymppi-lehden artikkeli kyläpäivistä.

Päivämäärä:07.08.11 - 18:47
Nimi:Pirkko Lahtela
Sähköposti: pirkko.lahtela1@pp.inet.fi
Viesti:Minäkin olen tullut kotiseudulleni asumaan sieltä Savosta. Olin 11 v pois näiltä paikkakunnilta. Kävin kylläkin vuosittain muutaman kerran aina kotikulmilla. Mikäpä täällä on ollessa tutuilla tanhuvilla.
Asun Kemijärvellä ja siellä Karhujärvellä käyn nyt kesäaikana marjastamassa jne.
Kiva nähdä tuttuja kyläpäivillä.

Päivämäärä:01.05.11 - 19:04
Nimi:Harri Antila
Sähköposti:
Viesti:Lisätty 4 kuvaa valokuvia-sivun loppuun.

Päivämäärä:28.04.11 - 21:22
Nimi:Harri Antila
Sähköposti:
Viesti:Lisätty 6 kuvaa valokuvia-sivun loppuun

Päivämäärä:17.04.11 - 15:05
Nimi:Harri Antila
Sähköposti: harri.antila@luukku.com
Viesti:Löytyykö kenelläkään valokuvia vuosien 2004-2007 kyläpäiviltä ?. Tarvittaisiin nettisivuja varten.

Päivämäärä:16.04.11 - 15:10
Nimi:Harri Antila
Sähköposti:
Viesti:Aiemmin mainitut lisäykset tehty. Ja etusivulle lisätty sotahistoriallisen Salla/Venäjä-matkan mainos

Päivämäärä:11.04.11 - 17:01
Nimi:Harri Antila
Sähköposti:
Viesti:Tulossa valokuvia lentokone-arkeologiaa sivulle ja myös valokuva-linkki Maaninkavaaran saksalaisen Me 109 hävittäjäkoneen maahansyöksypaikasta ja koneen jäänteistä. Perustietoa-linkin tekstiin tulossa täydennystä. Pro Patria -sivulle suomalaisen hiihtopartion kuva.

Päivämäärä:09.04.11 - 9:03
Nimi:Harri Antila
Sähköposti:
Viesti:Tulossa lisää valokuvia Arjen elämää -sivulle ja Valokuvia-sivulle.

Päivämäärä:08.04.11 - 12:35
Nimi:Harri Antila
Sähköposti:
Viesti:Toistaiseksi ainoana Sallan kylänä Karhujärven tiedot lisätty julkishallinnon ylläpitämälle www.lappi.fi sivustolle. Alla tarkempi osoite


http://www.lappi.fi/kylat/salla/karhujarvi

Päivämäärä:08.04.11 - 12:27
Nimi:Harri Antila
Sähköposti:
Viesti:Aiemmissa viesteissä mainitut lisäykset tehty. Lisäksi etuisivulle lisätty linkki Pro Patria, jossa mainittuna kylän Sankarivainajat sotavuosina 1939-1945.

Päivämäärä:07.04.11 - 13:21
Nimi:Harri Antila
Sähköposti: harri.antila@luukku.com
Viesti:Alustava kysely yhteistilausta varten: Kuka olisi kiinnostunut hankkimaan Karhujärvi-aiheisen T-paidan tai lippalakin. T-paidan (Fruit of the Loom) hinta n. 20e ja brodeeratun lippalakin n. 15e. Kokovalikoima S, L ja XXL, punainen ja sininen. Kyselyt 040-546 4418/H.Antila.

Päivämäärä:03.04.11 - 13:44
Nimi:Harri Antila
Sähköposti:
Viesti:Noch einmal eli kerran vielä: Tulossa lisäys "Lentokonearkeologiaa", eli tietoa Karhujärven lähiseudun paikoista jonne sota-aikana syöksyi lentokone maahan, mm. Maaninkavaara/Takkuvaara saksalaisten Messerschmitt 109 ja Kalliojärvi/Niittyselkä venäläinen Petljakov Pe-2.

Päivämäärä:02.04.11 - 13:28
Nimi:Harri Antila
Sähköposti: harri.antila@luukku.com
Viesti:Lisää tulossa olevia muokkauksia: Valokuvia vuosien 2000, 2002, 2003, 2008 ja 2009 kyläpäiville. Valokuvia-sivulle 4.4 2010 pilkkikilpailun kuva.

Päivämäärä:02.04.11 - 12:49
Nimi:Harri Antila
Sähköposti: harri.antila@luukku.com
Viesti:Lisää tulossa olevia lisäyksiä: Martti Sinisalon vanha mylly-esitelmä vuoden 2001 kyläpäivillä. Lastenkoti-sivuille kaksi SPR-lehden artikkelia vuosilta 1941 ja 1943: Lapin Sotaorvot, Punaisen Ristin työtä Lapissa.

Päivämäärä:02.04.11 - 12:02
Nimi:Harri Antila
Sähköposti: harri.antila@luukku.com
Viesti:Tulossa (huhtikuun alku 2011)olevia muokkauksia: Opettaja Heino Hietajärven puhe vuoden 2000 kyläpäivillä kylän historiasta. Vuoden 2007 kyläpäivistä tietoa ja Taisto Kuuselan esitelmä Morottajan tanssiparakista. Vuoden 2009 kyläpäiville Kotikymppi-lehden artikkeli kyläpäivistä. Vuoden 2010 kyläpäiville Helena Kortelaisen esitelmä isänsä Väinö Niskalan lapsuusajoista, jossa asiaa mm. myllyn perustamisesta.

Päivämäärä:29.03.11 - 12:28
Nimi:Taisto Kuusela
Sähköposti: taisto kuusela@kallax.inet.fi
Viesti:Vieraskirjassa on kirjoiteltu Karhujärvi-Hietajärvi kylän nimestä. Kerron mitä minä tiedän asiasta. Hietajärvenkylän nimi johtuu siitä kun Hitajärven rannoilla on ollut asutusta ennen Karhujärveä. Karhujärven kylästä alkoivat puhumaan saksalaiset sotilaat ne asuivat sotaaikana Karhujärvellä. Kyläläiset alkoivat sodan jälkeen pikkuhiljaa käyttämään sitä nimeä. Muutos kesti kauan kun vanhempi sukupolvi ei omaksunut Karhujärvi nimeä. Nykyään se on lähes kaikille Karhujärvi. Suomessa on paljon kyliä joita kutsutaan eri nimellä mitä ne on rekisterissä. Muistan kun olin pikku poika asuin Hietajärven puolella, ukki lähti Karhujärvelle sanoi menevänssä Niskalan perälle. Aikoinaan Karhujärven puolella oli Saha ja Mylly se oli rekisteröity Niskala-Paloperä jakokunnaksi,koska siinä oli osakkaita Paloperältä. Karhujärvestä ei puhuttu mitään. Terveisiä sinne Kemppaan Kaarlo, se Kemppa nimi on minusta tympeän kuulonen. Kemijärvi on kaunis järvi luulisi se kelpaavan kaupungin nimeksi, ja onhan sillä tutulla nimellä helpompi markkinoida ja tehdä Kemijärven kaupunkia tunnetuksi, eikä ruveta uuta nimeä väkisin vääntämään. Hyvää kevättä kaikille.

Päivämäärä:20.02.11 - 23:49
Nimi:KAARLO NURMIKUMPU
Sähköposti: k.nurmikumpu@gmail.com
Viesti:Hyvää kuluvaa vuotta, 2011,
ollaan helmikuun 20. päivän illassa, pian jo 21. päivän puolella. Pakkasia on ollut,
melkein kuin hyvään Kekkosen aikaan... aikaan, kun
ei oltu vielä alistettu EU:n.
Kiitos Erkki Vuorelalle terveisistä, ja terveiset myös
minulta, "Nurmi-Kaarlolta" täältä "Kempasta", eli Kemijärven ydinkaupungista.
Miksi sanot tätä "Kempaksi"?
Vaikka on Kemijärvi. Juu!
Muistan, kun olin kylätoiminnassa, ja olin mm.
puhenjohtajana, niin oli silloin
nimestä kiistelyä. Osa
kyläläisistä halusi, että kylä on Karhujärvi, osa, vähemistö,
että Hietajärvi, minkä olivat joskus vienneet rekisteriin.
Henkilökohtaisesti minusta kuulosti Karhujärvi luonnollisemmalta kylän nimeltä, mutta ei sitä taineet kukaan hakea rekisteriin.
Kannattaisi muuttaa viralliseksi,
Karhujärven nimi kylälle, jossa tänään ön pääosa asukaista.
Tietenkin on kyläläisten asia.
Minä asun täällä "Kempassa" - kimpassa kamuni kanssa.
Terveiset kaikille karhujärviläisille, entisille ja nykyään asuville, ja erikoisesti
armeajakaveri, Taisto Kuuselalle,
alikersantti "Nurmi-Kaarlo". MOI!

Päivämäärä:07.01.11 - 22:32
Nimi:Harri Antila
Sähköposti: harri.antila@luukku.com
Viesti:Lisätty valokuvat vuoden 2010 kyläpäiviltä.

Päivämäärä:29.12.10 - 21:32
Nimi:pertti heikkinen
Sähköposti: reetus55@.com
Viesti:on hienoa että pidätte sallan seudusta huolta ja kylistä että ne elää toivotan onnea pikku poikana kuljin siellää ja käyn joka vuosi t.p

Päivämäärä:25.12.10 - 12:53
Nimi:Harri Antila
Sähköposti: harri.antila@luukku.com
Viesti:**LÖYTYYKÖ VANHOJA VALOKUVIA ** Ilmoittele allekirjoittaneelle (040-546 4418). Otetaan vastaan myös tarinoita ja muisteluksia Karhujärven seutuun liittyen.

Päivämäärä:20.12.10 - 0:41
Nimi:Harri Antila
Sähköposti: harri.antila@luukku.com
Viesti:Erkki V. alla kyseli kylän nimestä. Kartantekijät ja tielaitos nimeää/kyltittää paikan Karhujärveksi, joten lieneekö siinä yksi syy miksi se on kansankin suussa kääntynyt virallisen Hietajärven sijasta Karhujärveksi. Tosin nimeä Karhujärven lastenkoti käytettiin jo 1942-1944.

Päivämäärä:13.12.10 - 20:31
Nimi:Erkki Vuorela
Sähköposti: erkki.vuorela@salla.fi
Viesti:Terve !

Onpa hienoa,että vieraskirja on muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen herännyt henkiin.
Kertokaappa miksi kylänne nimenä käytetään Karhujärveä vaikka oikeasti kylänne on Hietajärven rekisterikylä? Eihän Paloperän rekisterikylästäkään käytetä Isojärveä vaikka se olisi kauniimpi nimi.
Terveiset sitkaalle toverille, Nurmi Kaarlolle sinne Kemppaan ja Morottajan Liisan ja Jurmun Pekan välimaastoon sijoittuville hietajärviläisille.
t. Erkki V.
Ps. Käykäähän Värriön luontopäiväkirjaakin katselemassa.

Päivämäärä:05.12.10 - 22:46
Nimi:Ulla-Maija Uusitalo
Sähköposti: ulla.uusitalo@wippies.com
Viesti:Hei vaan kaikille!
Olen Eeva Tervon tyttö,joka on noissa lastenkodin kuvissa.
Äiti on vielä elossa ,mutta mum-moni Taava Tervo on jo
kuollut.Äitini nykyinen sukunimi
on Niemonen.

Päivämäärä:18.11.10 - 22:29
Nimi:Harri Antila
Sähköposti: harri.antila@luukku.com
Viesti:Lisäyksiä: Autosavotta-sivulle linkki Eeva-Liisa Vuonnalan koosteeseen. Lastenkoti-sivulle karttalinkki sodissa menetettyihin Sallan kyliin. Tulossa kuvia vuoden 2010 kyläpäiville.

Päivämäärä:19.09.10 - 22:24
Nimi:KAARLO NURMIKUMPU
Sähköposti: Kaarlo Nurmikumpu
Viesti:HYVÄT kARHUJÄRVEN ASUKKAAT.
YSTÄVÄLLISESTI TERVEHDIN
TEITÄ ENTISENÄ KYLÄN ASUKKAANA. TOIMIN MM. ESULLA JÄREJSTYSMIEHENÄ, JA MYÖS MM. ESU:n
puhenjohtajan, sekä kylätoimikunnan pj.
Oli mukava olla asukkaana
Karhujär vellä. Terveisin
njurmi-kaarlo

Päivämäärä:12.09.10 - 18:46
Nimi:Harri Antila
Sähköposti: harri.antila@luukku.com
Viesti:Lisää muokkauksia: Vanhoja karttoja 1920 ja 1930 -luvulta. Mylly-Sahan asiakirjoja, jälleenrakennussuunnitelmat ja kuvia turbiinin raunioista. Pirkko Lahtelan esitelmä v. 2001 kyläpäivillä nuoruusmuistoistaan. Kylän taloja -osasto, jossa kahtena ensimmäisenä Karhula ja Niskala (lähettäkää muista kuvia esim. Muurola, Morottaja, Salo jne.). Lisäksi on laitettu yli 20 vanhaa valokuvaa lähinnä 1930-1940 - luvuilta. Joitakin kuvalinkkejä lisätty teksteihin.

Päivämäärä:10.09.10 - 16:21
Nimi:Harri Antila
Sähköposti: harri.antila@luukku.com
Viesti:Karhujärven nettisivut toimii nyt myös rinnakkaisessa osoitteessa www.karhujarvi.fi aiemman www.karhujarvi.net lisäksi. Kyseessä on sama sivusto rinnakkaisilla osoitteilla.

Päivämäärä:09.09.10 - 23:42
Nimi:Harri Antila
Sähköposti: harri.antila@luukku.com
Viesti:Sivut on jälleen kunnossa ja toiminnassa. Sisältöäkin on uusittu: On lisätty zoomattava erittäin tarkka kartta, on laitettu vanhan koulun valokuva ja autosavotoista on lisätty lehtiartikkeli. Arjen elämää linkin takaa löytyvän kalastuslinkin taakse on lisätty Niemi-Kalle kalassa kuva vuodelta 1943 ja on lisätty kalastustieto-linkki. Vuosien 2000, 2001 ja 2003 kyläpäiville on lisätty valokuvia. Kelopirttien linkki on laitettu etusivulle. Terveisin Harri A.

Päivämäärä:23.03.09 - 12:28
Nimi:Pirkko Kuusela
Sähköposti: pirkko.kuusela@kallax.inet.fi
Viesti:Karhujärven koulun pihan lipputangossa liehuu komeasti Suomen lippu, koululla vietetään perinteistä kyläpäivää heinäkuun 18. 2008. Piha on täyttynyt autoista ja luokat ovat täynnä väkeä. On mukava nähdä entisiä kyläläisiä sekä ystäviä ja tuttavia, kaikki viettämässä yhteistä kyläpäivää. Ensikertalaisiakin on tullut mukaan. Klo 12 alkoi kahvitarjoilu, kahvia juodessa alkaa kuulua mukavaa puheen sorinaa, on taas tavattu vuoden jälkeen. Täällä on aina hyvä tunnelma, kertovat vieraat. Klo 13 Marja-Leena Niskala ilmoittaa ohjelman alkavan ja sehän alkaa perinteisestti Suvivirrellä. Kyläpäällikkö Taisto Kuusela toivottaa kaikki tervetulleeksi. Helena Kortelainen (os.Niskala) muistelee mielenkiintoisesti lapsuus ja nuoruus aikojaan. Orkesteri Ruttojuuri Sallasta soitteli ja lauloi sekä laulatti meitä kaikkia. Arpajaiset järjestettiin ja voittoja oli monenlaisia, onnekkaimmat voitti Esulle kesätansseihin pääsylippuja. Lopuksi emännät tarjosivat perinteisen hernekeiton. Oli taas mukavaa olla mukana Karhujärven kyläpäivillä. Kiitos kaikille mukana olleille ja terveiset poissa olleille: tulkaa mukaan ensi kesänä!

Kesän 2009 kyläpäivä on 18.7.

Päivämäärä:13.12.07 - 21:20
Nimi:Miika Tiaskorpi
Sähköposti:
Viesti:hmm kyläpäivät 2006 teksti tulossa myöhemmin =) mutta kiva kylä...

Päivämäärä:04.10.07 - 14:17
Nimi:Erkki Vuorela
Sähköposti: erkki.vuorela@salla.fi
Viesti:LAPIN KYLÄTOIMINTAPÄIVÄT OLOKSELLA 13.-14.10.2007

Sallan kunta maksaa yhden osallistujan majoitus- ja ruokailupaketin / kyätoimikunta

Onko Karhujärven kylältä lähtijöitä. Ilmoittautukaa viim.5.10.2007 puh.0405843442.

Päivämäärä:29.07.07 - 18:23
Nimi:Arja Palojärvi
Sähköposti: arja.palojarvi@suomi24.fi
Viesti:Olipa mukava kun minäkin löysin nämä kotikylämme sivut sattumalta.Sivuja oli mukava katella. Minäkin kävin viime kesänä Karhujärven kyläpäivillä ensimmäisen kerran. Oli mukava tavata vanhoja tuttuja. Sekä palata lapsuuden aikaisiin muistoihin koulullamme.
Niinhän se on että, kyllä se syntymäkoti on myös paras paikka missä on mukava käydä lomailemassa, entisöimässä ja marjastamassa.
Asuimmepa missä maailman kolkassa hyvänsä.
Terveisiä kaikille !

Päivämäärä:29.07.07 - 14:52
Nimi:Sari Tenno
Sähköposti: kuukunat@suomi24.fi
Viesti:Kävin vierailemassa hienoilla sivuillanne. Mummini, Eeva Niemonen (s.Tervo) on Sallasta kotoisin.

Päivämäärä:24.05.07 - 11:34
Nimi:Pirkko Kuusela
Sähköposti: pirkko.kuusela@kallax.inet.fi
Viesti:Karhujärven kesän 2007 tapahtumia. Kyläpäivä järjestetään aikaisempien kesien mukaan tänäkin vuona Karhujärvenkoululla la 14.07 klo 12 alkaen kahvitarjoilulla ohjelman jälkeen syödään vielä Hernekeitto. Tämän kaiken tarjoaa kylätoimikanta. Tervetuloa mukaan. Morottajan Esulla on kesätansseja lauantaisin 16.6 alkaen viimeiset 11.8 sekä keskiviikkona 18.7 tanssit alkavat klo 21

Päivämäärä:21.03.06 - 12:52
Nimi:Taisto Kuusela
Sähköposti: taisto.kuusela@kallax.inet.fi
Viesti:Kesätanssit

Karhujärvellä seurantalo Morottajan Esulla tanssitaan kesällä 2006 seitsemät tanssit, joista ensimmäiset ovat 24.6.2006. Seuraavat tanssit ovat aina viikon välein lauantaisin, ja viimeiset tanssit tanssitaan 5.8.2006. Musiikista vastaavat suositut pohjois-suomalaiset tanssiorkesterit. Tervetuloa läheltä ja kaukaa kesätansseihin suositulle ja perinteiselle Morottajan Esulle!

Taisto Kuusela

Päivämäärä:21.03.06 - 12:46
Nimi:Pirkko Kuusela
Sähköposti: pirkko.kuusela@kallax.inet.fi
Viesti:Karhujärven kyläpäivä 16.7.2005

Koululle oli kerääntynyt n. 100 henkeä viettämään kyläpäivää. Päivä aloitettiin emäntien tarjoamalla kahvilla klo 12 ja kahvin ajan oli vapaata seurustelua. Klo 13 alkoi ohjelmallinen osuus, jolloin Taisto Kuusela toivotti kaikki tervetulleiksi mukaan. Jo perinteeksi tulleen suvivirren lauloimme kaikki yhdessä. Arja Kilpivaara (o.s. Korva) kertoi elävästi ja mielenkiintoisesti elämästä kylällä, hänen lapsuus- ja nuoruusajoiltaan sekä kuinka hän oli ollut opettajanakin Karhujärven koululla. Musiikkipuolesta vastasi Taito Uutela. Ohjelman jälkeen syötiin jo perinteeksi muodostunutta hernekeittoa voileipien kera. Hernekeittoa syödessä muisteltiin kouluaikoja ja keitto maistui vähintään yhtä hyvältä kuin kouluaikoina. Oli mukavaa olla taas yhdessä ja tavata ystäviä, naapureita ja lomalaisia.

Tavataan taas Karhujärven kyläpäivillä heinäkuun 15. päivä klo 12 Karhujärven koululla!

Pirkko Kuusela

Päivämäärä:15.03.06 - 18:41
Nimi:Marianne de la Hamette-Tuupainen
Sähköposti: marianne_delahamette@hotmail.com
Viesti:Kuulin äidiltäni Inkeri (os. Mäkelä) näistä sivuista ja oli tosi mielenkiintoista lukea iso-isästäni Eino Mäkelästä! Mieheni tekee sekä omasta että minun suvustani sukututkimusta ja nämä sivut ovat hänellekin mielenkintoisia, vaikkei suomea puhukaan. Terveisiä Luxemburgista!

Päivämäärä:21.01.06 - 12:43
Nimi:pirkko.lahtela
Sähköposti: pirkko.lahtela1@pp.inet.fi
Viesti:Kaipaan täällä Pieksämäellä usein Karhujärven kankahia.Puhtaita vesiä ja kaunista luontoa.Terveisiä kaikille tutuille!

Päivämäärä:21.10.05 - 14:56
Nimi:Veijo Nurmikumpu
Sähköposti: veijo.nurmikumpu@llai.fi
Viesti:Olipa hieno yllätys löytää netistä vanhan kotikyläni sivut.
Lapsena maailma tuntui kaukaiselta ja suurelta, jopa kotikylänikin. Mutta niin on ajat muuttuneet ja vaikka aika on meitä kyläläisiä riepotellut kenet minnekki, niin nykytekniikalla voimme olla hetkessä läsnä.
Olisi hienoa saada kaikkien kylän kasvattien nimet vieraskirjaan.

Päivämäärä:30.09.05 - 15:32
Nimi:Erkki Vuorela
Sähköposti: erkki.vuorela@salla.fi
Viesti:Hei Hietajärven kylän kasvatit
ympäri maalimaa.
Moni on sivujanne käynyt katsomassa, mutta palautetta eivät kuitenkaan vaivaudu antamaan.
Sivut ovat mielestäni hyvä alku
paljon parempaan.Uskon, että
aiheita ja kuvia Teillä kyllä vanhana arvokkaana kylänä riittää. Toivon, että yhteistyö naapureiden kanssa tiivistyisi ja saatais näin etelä-sallalaisina
lisää positiivista näkyvyyttä ja
yhteistä näkemystä mitä etelä-sallassa jatkossa tehdään.

Päivämäärä:10.07.05 - 22:45
Nimi:Antti T
Sähköposti: -
Viesti:on kyllä ihan mielenkiitoinen paikka tämä karhujärvi en oo kyllä ikinä käyny mutta oi kiva käydä..

Päivämäärä:10.07.05 - 22:40
Nimi:mourujärvi girl..XDD
Sähköposti: sarlottam@luukku.com
Viesti:karjujärvi on niin ihana paikka kun saa veneillä,kalastaa,uida ja paljon muutakin.Karhujärvelle on todella mukavia ihmisiä.Ja se on myös kivaa että mummilan mökkerö on ihan etusivulla.Ja Esulla on kiva käydä tansseissa.
mutta muistakaa kaikki karhujärvelle asuvat nauttikaa kesästä ja voikaa hyvin..!!!

Päivämäärä:20.06.05 - 8:42
Nimi:Pirkko Kuusela
Sähköposti: pirkko.kuusela@kallax.inet.fi
Viesti:Karhujärven kyläpäivä 16.7.2005 Karhujärven koululla alkaen klo 12.

Arja Kilpivaara ja Marja-Liisa Reinikka kertovat lapsuus- ja nuoruusajan muistoja, ohjelmassa on myös musiikkiesityksiä ja yhteislaulua sekä perinteiset arpajaiset. Kaikille kyläpäivien viettäjille tarjotaan kahvit ja hernekeitto.

Tervetuloa joukolla mukaan, tavataan taas Karhujärven koululla!

Kylätoimikunta

Päivämäärä:15.06.05 - 21:14
Nimi:Marita Iso-Heiko
Sähköposti: marita.iso-heiko@pp.inet.fi
Viesti:Hei!
Olemme tekemässä Kyläsuunnitelmaa koko etelä sallan alueelta ja toivoisinkin löytäväni jonkun, joka voisi tiivistää historiaa kylänne osalta.
Jokaisesta kylästä tehdään oma osio kyläsuunnitelmaan ja paikallisen tekemänä tulisi ehkä parhaiten esiin kustakin kylästä se olennaisin
Terv. Marita I-H

Päivämäärä:23.03.05 - 13:37
Nimi:Pirkko Kuusela
Sähköposti: pirkko.kuusela@kallax.inet.fi
Viesti:Karhujärven kyläpäivä 2004

Karhujärven koululla vietettiin kyläpäivää 17.7.2004. Osallistujia oli kokoontunut ennätysmäärä. Mukana oli paljon entisiä kyläläisiä, jotka eivät aikaisemmin ole käyneet kyläpäivillä. Tavattiin entisiä ja nykyisiä kyläläisiä, vaihdettiin kuulumisia ja kuunneltiin ohjelmaa. Kyläpäivät aloitettiin emäntien tarjoamilla kahveilla. Taisto Kuusela toivotti kaikki tervetulleiksi ja muisti puheessaan poisnukkuneita Heino Hietajärveä, kylän pitkäaikaista opettajaa, sekä Annikki Hakkaraista. Yhdessä lauletun suvivirren jälkeen ohjelmassa oli musiikkiesityksiä, Raimo Korva lauloi tytön huivista ja Sakari Hietajärvi ja Veikko Korva soittivat. Orkesteri Ruttojuuri Sallasta soitti, lauloi ja laulatti yleisöä. Taisto Kuusela kertoi pula-ajan uitosta Raakunjoella Salon asukkaiden näkemyksien ja kokemuksien mukaan. Lopuksi emännät tarjosivat vielä hernekeiton. Tavataan joukolla ensi vuonna Karhujärven kyläpäivillä!

Pirkko Kuusela

PS. Toivotan kaikki entiset ja nykyiset kyläläiset tervetulleiksi Karhujärven kyläpäiville, jotka ovat 16.7.2005. Jos haluatte kertoa jotain kokemuksista Karhujärvellä, ottakaa yhteys Taisto Kuuselaan (GSM 040-552 8521).

Päivämäärä:11.11.04 - 22:03
Nimi:Kauko Palojärvi
Sähköposti: kauko.palojarvi@pp.inet.fi
Viesti:Terveiset Tornion puolesta. Karhujärven veroista paikkaa ei taida toista olla, siellä siiat ja muikut makoisimmat ovat. Luonto on kaunista, elämä rauhaista...... oli taas mukava käydä kotipuolessa. Marjasteltiin, kalasteltiin ja vähän vanhaa kotimökkiä maalailtiin. Olisi ollut mukava käydä kyläpäivillä, mutta ei ollut mahdollisuutta muun menon takia. Terveiset lukijoille

Päivämäärä:11.11.03 - 18:40
Nimi:Outi Huhtala
Sähköposti: outi.huhtala@mbnet.fi
Viesti:Katsellaan mallia kotisivuista, hyvältä näyttää!

Päivämäärä:04.11.03 - 22:08
Nimi:Veli Jokelainen
Sähköposti: velijokelainen@hotmail.com
Viesti:Jänkäjääkärien jäljet johtivat Karhujärvelle. Löytyipä tyylikkäät sivut!

Päivämäärä:17.09.03 - 18:56
Nimi:Anniina Tupitsa
Sähköposti: anniina.tupitsa@luukku.com
Viesti:mukava,kun Karhujärvellä on omat kotisivut,jotta voivat muutki tutustua tähän ihanaan paikkaan ja vielä kun mummolan piha näkyy heti etusivulla!

Päivämäärä:23.07.03 - 20:13
Nimi:veikko kelloniemi
Sähköposti: veikko.kelloniemi@vero.fi
Viesti:Kyläpäivät vietettiin entisellä Karhujärven koululla.
Päiv' oli hauska antoisa, muistimme myöskin kylän "vanhinta" miestä alias Onni Hietajärveä, joka oli kevään korvalla täyttänyt kunnioitettavat 80 vuotta ja oli edelleen erittäin pirteä ja terve.
Me kylätoimikunnan väki tarjosimme vieraillemme perinteiseen tapaan kahvia ja hernekeittoa. Vanhemman väen ihmetellessä,että täälläkö on aina kaikki ilmaista !! Näin vain on. Pyrimme saamaan sen verran rahaa kasaan kesän tansseilla
Esulla, että pystymme Teitä hyvät ystävät-entiset ja nykyiset Karhujärveläiset sekä sen henkiset kestitsemään yhteisessä kesäjuhlassamme.
TERVETULOA MYÖSKIN VUONNA 2004 JUHLAAMME, JOKA NÄILLÄ NÄKYMIN JÄRJESTETÄÄN ESULLA. Jos olet asiasta toista mieltä ilmoita kommenttisi Meille.
Niin hyvät kuin huonotkin kommentit ovat tervetulleita meille kylätoimkunnan jäsenille, joko puhelimitse, netin kautta tai suullisesti tavatessamme.
Kylätoimkunannan puolesta.
Veikko Kelloniemi.

Päivämäärä:18.07.03 - 7:45
Nimi:Seppo Isojärvi
Sähköposti: seppo.isojarvi@nokia.com
Viesti:Kävin kauan sitten kansakoulun ala-astetta Karhujärvellä (taisi muuttua peruskouluksi jossain vaiheessa), vaikka asuttiinkin naapurikylällä (Paloperä). Niistä ajoista jäi vain mukavia muistoja. No, maailma muuttuu... Nyt asumme Tampereen liepeillä, Ylöjärvellä, mutta joka vuosi on käyty kotiseutuja muistamassa.
Lämmintä kesänjatkoa kaikille.

Päivämäärä:23.06.03 - 10:26
Nimi:Olli Puhakka
Sähköposti: olli.puhakka@jns.fi
Viesti:Oli hauska yllätys löytää nämä sivut. Löysin ne etsiessäni tietoja tästä teidän hienosta tanssipaikasta MOROTTAJA. Vietimme siellä aivan ikimuistoisen illan tanssien ja keskustellen teidän paikallisten ihmisten kanssa ja yöpyen tanssipaikan takana asuntovaunussa n. 5v sitten. Olemme ajaneet joka kesä siitä ohi. Nyt olisi tarkoitus tulla taas käymään ja tanssimaan jos tansseja vielä järjestetään. Olisin kiitollinen jos joku tietävä voisi vastata tansien ajankohdista. Olemme siellä todennäköisesti 12.7.03 paikkeilla.

Päivämäärä:31.03.03 - 16:54
Nimi:esa kultanen
Sähköposti: ezzek@spray.se
Viesti:hyvää pääsiäista täälta ruotsista.

Päivämäärä:25.02.03 - 7:28
Nimi:Hannu Isojärvi
Sähköposti: hannu.isojarvi@merikoski.fi
Viesti:On hienot sivut. On mukavaa tutustua entiseen naapurikylään näin netin välityksellä. Terveisin Hannu. ps. jos olet kiinnostunut kotipaikastani Paloperällä, niin tutuustu: http://www.merikoski.fi/~hannuis/tammela/.


Päivämäärä:01.12.02 - 16:32
Nimi:Niina Mukkala
Sähköposti: niina.mukkala@jippii.fi
Viesti:Kiitos tiedoista!!!

Päivämäärä:29.10.02 - 0:07
Nimi:eeva-liisa vuonnala
Sähköposti: eeva-liisa.vuonnala@pp.inet.fi
Viesti:tyylikkäät sivut, hieman kuvia olisin kaivannut, jatkakaa vain samaan tahtiin.
kyllä näitä kehtaa suositella toisillekin ja lukee ihan lystikseen.

Päivämäärä:24.10.02 - 14:17
Nimi:Niina Ahola
Sähköposti: niina.ahola@pp.inet.fi
Viesti:on tosi hienot sivut!

Päivämäärä:27.08.02 - 10:17
Nimi:kelloniemi veikko
Sähköposti: veikko.kelloniemi2vero.fi
Viesti:Sivut ovat mielenkiintoiset ja
asialliset.
Kyläpäivät vietetään vuonna
2003 myöskin heinäkuussa.

Päivämäärä:25.07.02 - 12:41
Nimi:Rauno Ala-Poikela
Sähköposti: rauno.ala-poikela@luukku.com
Viesti:Sivut olivat paljon paremmat kuin osasin odottaa. Niin sitä pitää! Ja jaksakaahan uurastaa - kylänne on tosi upea monessa mielessä!

Päivämäärä:15.07.02 - 15:48
Nimi:Timo Kuusela
Sähköposti: timo.kuusela@merito.inet.fi
Viesti:Miellyttävä yllätys löytää nämä
sivut. Terveiset lukijoille!

Päivämäärä:15.07.02 - 15:11
Nimi:Tuure Vartiainen
Sähköposti: tuure.vartiainen@salla.fi
Viesti:Onpa tosiaankin mielenkiintoi-
set sivut, näitähän selailee
aivan mielikseen.

Päivämäärä:25.06.02 - 9:01
Nimi:Anne Kallio-Oinas
Sähköposti: anne.kallio.oinas@dlc.fi
Viesti:Mielenkiintoista!

Päivämäärä:25.05.02 - 23:48
Nimi:Harri Antila
Sähköposti: harri.antila@kolster.fi
Viesti:Tämä on vieraskirjan avaus.

Käyttäkääpäs tätä vieraskirjaakin ahkerasti.

Nimi:
Sähköposti
Viesti:
Varmistamme vielä ettet ole roskapostirobotti. Vastaa turvakysymykseen: Mikä on pee oo är oo?
Vastaus:
Powered by WordPress and HQ Premium Themes.